L’EMT aprova l’inici de la licitació de la compra de 4 autobusos elèctrics

El consell d’administració de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ha aprovat aquest dijous l’inici de la licitació de la compra i manteniment de quatre autobusos elèctrics per 2.400.000 €, dels que 800.000 € són finançats pel Fons Next Generation. Es tracta de vehicles elèctrics de tecnologia endollable amb una longitud màxima de 12 metres que no utilitzen cap mena de combustible fòssil, i que han de comptar amb un disseny per a prestar un servei urbà amb la màxima seguretat, accessibilitat i confort per a la ciutadania. A més, redueixen el nivell sonor.

PUBLICITAT

Actualment, l’EMT compta amb 77 autobusos (tres elèctrics d’hidrogen, 64 amb motorització dièsels, 10 amb motorització dièsels híbrids). A inicis del 2023 l’EMT va treure a licitació l’adquisició i manteniment de quatre autobusos de tracció elèctrica impulsats per pila de combustible d’hidrogen finançada amb Fons Next Generation. Actualment, al mercat hi ha molt poques empreses que ofereixin el servei de producció de vehicles de pila de combustible d’hidrogen i la manca de capacitat per assolir la demanda, per part d’aquestes empreses, és la causa de què la licitació iniciada a inicis del 2023 quedés deserta.

Amb la finalitat de continuar avançant en l’objectiu de renovació i descarbonització de la flota mitjançant autobusos d’emissions zero, l’EMT va iniciar un estudi tècnic a finals del 2023 basat en l’anàlisi de totes les tecnologies i nous combustibles i ha conclòs que el mercat d’autobusos d’hidrogen no ha assolit encara alts índexs de maduresa. Així l’EMT inicia la licitació de quatre autobusos elèctrics amb l’objectiu de reduir l’antiguitat mitjana de la flota i, alhora, aconseguir la descarbonització de la mobilitat i un transport públic amb zero emissions.

PUBLICITAT