L’equip de govern rebaixa del 20 al 7,4% la proposta d’increment de l’IBI

L’Ajuntament de Tarragona està en una situació econòmica molt delicada, se sap des de fa unes setmanes. El consistori necessita aconseguir uns 14 milions d’euros per poder tirar endavant un pressupost de mínims de cara a l’any vinent, i per obtenir-los té dues vies: incrementar ingressos o reduir despeses.

PUBLICITAT

Des de l’actual equip de govern tenen la clara intenció de garantir la qualitat de serveis essencials (seguretat, neteja, serveis socials, etc.) i, per això, aposten per incrementar les ordenances fiscals. És a dir, apujar impostos a la ciutadania. La proposta de l’actual govern preveu obtenir 6,8 milions d’euros amb un increment de l’IBI del 7,40%, reduint força la intenció inicial que era la pujada d’un 20%. Una disminució que es genera amb l’objectiu de fer viable un acord amb els partits de l’oposició. Ho explica Isabel Mascaró, consellera d’Hisenda, Serveis Interns i Tecnologia.

Vinculada a aquesta pujada de l’IBI, que afectaria de manera desigual segons la zona i els metres quadrats de cada habitatge, la proposta inclou la pujada del recàrrec per pisos buits del 50 al 150%, així com la supressió de la bonificació per la instal·lació de plaques solars.

Més enllà de l’IBI, també es proposa l’increment d’un 12% de la taxa d’escombraries (destinats aquests impostos a l’adequació que necessita, per llei, la planta incineradora de residus actual). També apujaria un 20% l’impost d’aparcament en zona regulada (tant zona blava com verda i taronja), així com passar del 3 al 4% l’impost de la construcció per l’obra nova.

Aquesta proposta ja ha estat traslladada als grups de l’oposició i el termini per arribar a acords és fins al pròxim 26 d’octubre, quan està previst el plenari municipal on es tractarà i votarà aquesta qúestió.

PUBLICITAT