La gamma extra regna a Sant Fèlix

La plaça de la Vila de Vilafranca ha vibrat aquest dimecres amb una diada de Sant Fèlix plena de castells de màxima dificultat. Castellers de Vilafranca, Joves i Vella de Valls i Minyons de Terrassa -quatre de les millors colles del món casteller- han lluït deu construccions d’aquesta categoria. Una de les més aclamades ha estat el 7 de 9 amb folre dels verds, sent l’única colla de la història que ha assolit aquest castell, que va plantar per primera vegada el 2012.

Foto: ACN
PUBLICITAT

Els locals també han descarregat dos emmanillats: el 3 de 10 i el pilar de 8. Al seu torn, la Joves ha descarregat el 4 de 9 net, el pilar de 8 i el 3 de 9, mentre la Vella ha completat el 4 de 9 amb i sense agulla, i el pilar de 7. Els Minyons han assolit la tripleta de 9.

D’altra banda, la diada vilafranquina ha viscut un moment de tensió quan feia escassament una hora que s’estaven desenvolupant els castells. Una parella de joves sense samarreta s’han encarat a diverses persones del públic, situades prop de la Colla Joves, i ha hagut una breu baralla.

Segons fonts municipals consultades per l’ACN, l’enfrontament estaria relacionat amb un intent de robatori. La Policia Local ha retingut els dos joves, que ha tret de la plaça i la diada s’ha acabat desenvolupant sense més incidents. Un dels nois ha estat identificat pels agents.

PUBLICITAT