Les Jornades de l’Aigua al Port fan una crida per un ús racional dels recursos naturals per afrontar el canvi climàtic

El Port de Tarragona va arrencar aquest dijous l’acte central de ‘Les Setmanes de l’Aigua’ iniciades l’11 d’abril, les Jornades Tècniques sobre “La gestió de l’aigua en un escenari de crisi climàtica”. Té lloc al Tinglado 1 del Moll de Costa fins el migdia d’aquest divendres. Es tracta d’una trobada amb experts de diferents camps científics per debatre i proposar solucions als problemes derivats de l’escassetat d’aigua.

PUBLICITAT

L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança, per avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics. Les ponències d’experts de diferents àmbits han arribat a una mateixa conclusió: “cal una gestió més racional dels recursos naturals per tal de frenar el canvi climàtic”.

El president del Port de Tarragona, Saül Garreta ha afirmat que “tenim més recursos que mai, tenim cada cop més tecnologia i estem preparats per trobar solucions, i hem de confiar en els tècnics experts”. Per al president del Port, “a Tarragona tenim una situació privilegiada, però de la qual no podem abusar.”

El primer bloc d’aquest dijous el van dirigir Francesc Mauri, meteoròleg; Sarai Sarroca, directora del METEOCAT; i David Teruel, científic especialista en canvi climàtic. El segon bloc el van encapçalar Ignasi Servià, enginyer agrònom especialista en el sector regadiu; Marc Castellnou, Inspector Cap de l’Àrea Forestal de Bombers; i Eduard Pla, Investigador del CREAF. El tercer i darrer bloc el van dirigir Jordi Molist, director d’abastament de l’Agència Catalana de l’Aigua; Carme Llansana, Cap de planta ITAM Tordera ATL; i Cristina González, responsable de Gestión de Riesgos del Ministerio.

PUBLICITAT