Les qüestions econòmiques continuen marcant l’actualitat de l’Ajuntament

El ple ordinari municipal celebrat aquest divendres a l’Ajuntament de Tarragona ha estat especialment centrat en l’aspecte econòmic. Més de quatre hores de consell plenari i, com és habitual, força desavinences i disparitat d’opinions en diversos punts de l’ordre del dia i en les mocions presentades pels partits de l’oposició.

Foto: Ajuntament de Tarragona
PUBLICITAT

El plenari ha aprovat dos expedients modificatius de crèdit del Pressupost 2023 del Patronat Municipal de Turisme. Es retornen així partides que no s’han pogut aplicar per invertir en altres projectes i que puguin ser destinades a altres àrees fora del turisme que ho puguin necessitar.

Per aquest motiu han existit diferències en el vot i les opinions. El republicà Xavi Puig lamenta l’eliminació de partides per a projectes estratègics. Jordi Collado, d’En Comú Podem, entén que aquestes partides s’utilitzin en altres projectes i demana una moratòria pels pisos turístics. La consellera d’Economia, Isabel Mascaró, ha assegurat que s’habiliten diners per arreglar el sostre que pateix goteres del Col·legi del Serrallo i per l’enllumenat de nadal, entre d’altres. El modificatiu de crèdit s’ha aprovat amb el vot a favor del PSC, Junts i VOX, l’abstenció d’ECP i i la negativa de PP i ERC.

El Consell plenari també ha aprovat dotar pressupostàriament l’arranjament de les escales d’accés al pretori. La intervenció es durà a terme entre 2023 i 2024 i té un cost previst de 120.000€. On s’han posat d’acord els grups polítics és en la falta d’equipaments a Llevant. És per això que el consistori s’ha compromés a habilitar el Centre Cívic de Llevant a la ciutat Residencial. 

El plenari també ha rebutjat dues mocions antagòniques sobre l’amnistia. El PP demanava que l’Ajuntament es posicionés en contra de la tramitació de la llei d’amnistia i només han trobat a VOX al seu costat. D’altra banda, ERC presentava una moció on demanaven el dret a l’autodeterminació que tampoc ha prosperat.

PUBLICITAT