Les sancions al Nàstic: 4 partits a porta tancada, més de 10.000 euros, 12 partits a Concha i 5 a Nacho

El Nàstic de Tarragona ja coneix el preu que li tocarà pagar pels actes que van tenir lloc durant i al final del partit davant el Màlaga al Nou Estadi. A més de quedar-se sense ascens al darrer sospir, els incidents posteriors a les graderies i al túnel de vestidors fan que el jutge de competició de la Federació Espanyola hagi decidit sancionar al club amb la disputa de quatre partits a porta tancada a l’inici de la temporada vinent. A més, hi haurà també una sanció econòmica superior als 10.000 euros. També hi ha càstig molt dur per dos jugadors: Concha és sancionat amb 12 partits sense jugar i Nacho amb 5. A més, al central se li imposen 3 mesos de suspensió.

PUBLICITAT

“Infraccions molt greus per l’omissió del deure d’assegurar el correcte desenvolupament de l’espectacle esportiu”, aquest és el motiu pel qual el club haurà de jugar quatre jornades a porta tancada. S’hi sumen en el comunicat de la RFEF el llançament d’una moneda, l’encesa d’una bengala i el llançament de pilotes. Però sembla que la sanció arriba pels incidents als vestidors amb el partit finalitzat, pels presumptes insults i amenaces a l’àrbitre, que en l’acta denuncia que no va estar assegurada la seva integritat física. Una realitat que desmenteixen els Mossos d’Esquadra en l’informe del partit.

En el cas dels jugadors, Nacho estarà tres mesos suspès per “agressió contra àrbitres després de ser expulsat”, a més dels cinc partits que li cauen per la vermella i per no marxar al vestidor després de veure-la i seguir protestant. Finalment, David Concha es perdria un terç del pròxim campionat. 12 partits: 6 per protestes, gestos i insults als àrbitres, 2 més per no marxar al vestidor després de ser expulsat i 4 per “manifestar actitud violenta cap a un dels assistents, llençant-li aigua d’una ampolla”.

Sancions molt dures pels futbolistes i el club, qui ja ha anunciat oficialment que recorrerà aquesta decisió a la justícia ordinària perquè la considera “totalment desmesurada”. Ja van anunciar que així seria, i amb l’informe dels Mossos contradient en bona part a l’àrbitre no es pot descartar que les sancions s’acabin reduint mínimament. Però tocarà esperar mentre el club treballa en hores convulses a l’entitat. El temps corre i hi ha molts fronts oberts: nova presidència i situació econòmica, aquest panorama judicial i, evidentment, la necessitat de començar a perfilar la nova temporada en el vessant esportiu.

PUBLICITAT