L’exalcalde Josep Fèlix Ballesteros anirà a judici pel ‘cas Inipro’

L’exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros anirà a judici pel ‘cas Inipro’ de presumpta corrupció a l’Institut Municipal de Serveis Socials a favor del PSC.

PUBLICITAT

Fa escassos minuts s’ha pogut saber que l’Audiència de Tarragona ha desestimat els recursos d’apel·lació dels principals acusats i que veu indicis suficients de delicte.

A més de l’exalcalde, també jutjaran a vuit persones relacionades amb el cas entre les quals es troben les exregidores del govern de Ballesteros, Begoña Floria i Victòria Pelegrín. Aquesta decisió de l’Audiència de Tarragona tanca la possibilitat de recurs, amb la qual cosa la fiscalia i l’acusació exercida per la CUP hauran de presentar els respectius escrits d’acusació.

D’altra banda, també hauran de presentar-se a judici l’exgerent de l’IMSS, Antonio Muñoz; l’excap de gabinet de l’alcalde, Gustavo Cuadrado; Alejandro Caballero, contractat per Inipro i vinculat amb el PSC; José Gallet, administrador de l’empresa Gallet; Enrique Manuel Miró, administrador d’Itinere Serveis Educatius; i Enriqueta Aznar, tècnica de l’IMSS.

A més, la secció quarta de l’Audiència de Tarragona ha dictat el sobreseïment provisional de les actuacions respecte la funcionària municipal Araceli Saltó; i els treballadors Maria Cecilia Mangini, Vasile Baltaretu, Judit Cepero, Juan Carlos Lozano i Mario Bulzuri. 

Recordem que el cas gira sobre el contracte subscrit l’any 2010 entre l’Institut Municipal de Serveis Socials i l’empresa Inipro. Oficialment, el contracte tenia com a objectiu la intervenció i potenciació de l’associacionisme de població immigrant però, segons el jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona, aquests treballs no han quedat acreditats en les memòries justificatives i, realment, el què es portava a terme eren activitats en benefici del PSC.

PUBLICITAT