L’ICIQ considera necessària la construcció de la 3a fase de l’edifici per seguir en l’elit de la recerca

Emilio Palomares, director de l’ICIQ, l’Institut Català d’Investigació Química, ha rebut recentment la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic. El director assegura que és un reconeixement internacional a la tasca que han fet totes les persones que han treballat els últims anys al grup. L’ICIQ és una iniciativa que es va consolidar a principis dels 2000 i enguany celebrarà el 20è aniversari.

PUBLICITAT

Palomares assegura que estan molt satisfets de com ha crescut el centre en aquestes dues dècades, tant en infraestructures com en personal, sent ara al voltant d’uns 300 treballadors, dels quals gairebé la meitat són investigadors i investigadores.

Tot i que el director deixa clar que hi ha factors externs que afecten aquest tipus de centres, com ara mateix el fet que no hi hagi pressupostos de la Generalitat per la manca de govern, considera necessari apostar per una 3a fase d’ampliació de l’ICIQ, que completaria l’edifici.

Assolir aquesta fase permetria consolidar projectes actuals com, per exemple, en medicina de precisió en l’àmbit de la salut.

PUBLICITAT