L’ICIQ i la farmacèutica Menarini s’associen per descobrir nous fàrmacs contra el dolor i la inflamació

L’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i l’empresa farmacèutica Menarini España s’associen per investigar nous fàrmacs innovadors de la família dels antiinflamatoris no esteroidals (AINE) pel tractament del dolor i dels processos inflamatoris. La col·laboració es basa en desenvolupar nous compostos que redueixin el risc de reaccions adverses associades als AINE, com ara úlceres i sagnats digestius.

PUBLICITAT

En aquest sentit, el projecte s’emmarca dins l’objectiu compartit de fonamentar les solucions tecnològiques en una base científica sòlida, creant sinèrgies en la col·laboració publicoprivada per tenir un impacte real en la millora de la qualitat de vida de la societat.

L’ICIQ ha acollit, aquest dimecres, l’acte institucional de signatura del conveni. Amb més de 135 anys d’història, Grupo Menarini, amb seu a Florència (Itàlia) i present a 140 països, dona feina a més de 17.000 persones. Els seus productes cobreixen necessitats en àrees com cardiologia, oncologia, gastroenterologia, pneumologia, malalties infeccioses, diabetis, inflamació i analgèsia.

En aquesta aposta continuada per la innovació, Menarini España i l’ICIQ, s’associen per avançar en la descoberta de la propera generació de medicaments. Les línies de recerca de l’ICIQ aborden, des del punt de vista de la química, desafiaments globals com ara l’energia, la sostenibilitat, i la salut. I, com a objectiu últim, planteja que aquesta recerca innovadora contribueixi a la millora de la societat.

PUBLICITAT