El mal estat de la Cucafereta podria deixar-la sense sortir en el seu 15è aniversari

PUBLICITAT

La Cucafera de Tarragona i l’Associació de Veïns del Port, entitat a càrrec, es plantegen no treure enguany la Cucafera Petita durant les festes de la ciutat, tot i que ho lamenten, ja que enguany celebra el seu 15è aniversari. La causa, la falta de recursos per a la seva necessària restauració.

I es que diverses esquerdes al cap, cua i banyes, el mecanisme espatllat, i sobretot un forat bastant destacat al morro fan que no sigui adequat treure-la al públic no solament per motius estètics sinó per seguretat com indica un dels caps de colla, Sergio del Rey.

L’entitat volia repetir la fórmula de la Cucafera gran l’any passat, restaurar-la i celebrar l’aniversari, però aquest cop la situació és més complicada. Mentre que l’any anterior l’Ajuntament es va fer càrrec del cost de la restauració per ser una peça municipal, en el cas de la Cucafera petita, propietat de l’A.V.V del Port, la despesa va a càrrec seu, motiu pel qual no pot fer-hi front.

I és que el cost per reparar-la ascendeix a una xifra superior als 5 mil euros, quantitat que l’entitat no pot assumir i per aquest motiu, després de demanar sense èxit ajudes i subvencions, fa una crida a la col·laboració i estudiarà obrir un verkami o compte bancari on fer donacions.

PUBLICITAT