Més d’un 40% de les persones ateses per Creu Roja Tarragona el 2023, en situació d’extrema vulnerabilitat

48.253 persones són les persones que ha atès Creu Roja a la demarcació de Tarragona al llarg de l’any 2023. D’aquestes, un 43% (20.980) es troben en situació d’extrema vulnerabilitat, per la qual cosa van rebre ajudes en alimentació, higiene, material escolar o per pagar els subministraments bàsics. Són persones que no poden satisfer la cobertura de les seves necessitats bàsiques, estiguin o no actives en el mercat laboral.

sensesostres creu roja
PUBLICITAT

De les més de 48.000 persones ateses, 32.079 van ser en matèria d’inclusió social, que inclou els mateixos usuaris en situació d’extrema vulnerabilitat, així com gent gran, dones en dificultats socials, migrants, sol·licitants d’asil i persones amb discapacitat. Aquest grup s’ha incrementat en un 1,8% respecte el 2022 i és la xifra més alta dels darrers cinc anys.

Amb tot, Eduard Martín, coordinador provincial de la Creu Roja, assegura en declaracions a “Carrer Major” que el nombre d’usuaris nous no ha crescut especialment respecte anys anteriors.

Pel que fa al perfil, Martín detalla que també es manté força la línia dels darrers anys. Del total, el 53% van de les perones ateses van ser dones, moltes són monoparentals. També en el perfil habitual la gent gran amb pensions o ingressos baixos o famílies amb els pares en situació d’atur.

L’ENTREVISTA COMPLETA AL PROGRAMA “CARRER MAJOR”

PUBLICITAT