Milers de persones omplen la Part Alta per la processó del Sant Enterrament

Milers de persones s’han concentrat aquest Divendres Sant pels carrers de la Part Alta de Tarragona per viure amb solemnitat i devoció la processó del Sant Enterrament. Es tracta de l’acte central de la Setmana Santa a la ciutat, on hi participen tretze confraries i prop de 4.000 persones. De fet, és de les processons més antigues de Catalunya, amb 474 anys d’història.

PUBLICITAT

Enguany, com a novetat, els organitzadors han canviat el tram final del recorregut per “evitar aglomeracions”, segons ha detallat el president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona, Francesc Seritjol, qui ha afegit que d’aquesta manera també es recupera el traçat original. “Feia més de 30 anys que no passàvem pel carrer del Trinquet”, ha celebrat.

A quarts de cinc de la tarda, les confraries han entrat els seus passos a la plaça del Rei de Tarragona i els han portat davant de l’església de Nazaret, com és habitual. Un ritual, la recollida de misteris, que durant els últims anys ha guanyat adeptes i cada vegada són més les persones que s’hi apropen per fotografiar els diversos episodis i elements representats de la vida de Jesús.

“La recollida de misteris ha guanyat més adeptes, perquè és un acte més dinàmic que la processó, on tot és més lent”, ha afirmat el president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona, Francesc Seritjol, qui ha afegit que “l’hora també ajuda”. A més, ha afirmat que es tracta d’un acte “tradicional de Tarragona”, ja que la recollida dels misteris per part dels armats “no es fa a cap lloc més de Catalunya”.

Enguany, a la processó hi han participat la vintena de passos en la seva totalitat. L’any passat el ministeri del Descendiment de la Creu no va poder participar-hi, després que el 2022 patís un accident durant la processó i els treballs de reparació no s’enllestissin a temps per al 2023.

PUBLICITAT