Mor el conductor de l’accident d’autocar a Freginals on van morir 13 estudiants

El conductor de l’accident d’autocar del març del 2016 a Freginals, al Montsià, on van perdre la vida 13 estudiants d’Erasmus, va morir dimecres passat d’un infart, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat l’ACN. La mort del xofer, Santiago Rodríguez, tanca el procés per la via penal que estava pendent de jutjar-se, segons ha assenyalat el seu advocat, Sergi Atienza, que confia que es mantinguin els acords que per la via civil s’havia arribat amb les víctimes. 

Foto: ACN
PUBLICITAT

Rodríguez era l’únic acusat per la via penal i la Fiscalia li demanava quatre anys de presó. L’escrit d’acusació argumentava que el conductor va desatendre “greument” les normes de seguretat posant-se al volant de l’autocar cansat i amb son de tornada de les Falles de València.

El bus traslladava un grup d’estudiants d’Erasmus de la Universitat de Barcelona i circulava de matinada per l’AP-7 en sentit nord quan va patir el sinistre. Diversos testimonis del supervivents van relatar que l’autocar anava fent esses, acceleracions i desacceleracions “injustificades” i, fins i tot, trepitjant les bandes rugoses de la via. En el moment dels fets, el conductor va donar negatiu a les proves d’alcoholèmia i drogues, i portava 14 anys treballant de forma indefinida a l’empresa Autocares Alejandro Tours, amb seu a Mollet del Vallès. El vehicle no presentava avaries mecàniques, tenia passada la ITV i durant l’any anterior se li havia fet el manteniment i reparacions ordinàries.

Arran de l’accident van perdre la vida 13 dels 59 ocupants del vehicle, i 26 persones més van quedar ferides de diversa consideració. Cap de les víctimes duia cordat el cinturó de seguretat i la majoria ocupaven la part posterior del vehicle. Les víctimes mortals van ser set noies italianes -tres de 22 anys, dos de 21 anys, una de 23 i una altra de 25-, dues noies alemanyes de 20 i 25 anys, una noia francesa de 24 anys, una uzbeka de 20 anys, una austríaca de 24 anys i una romanesa de 23.

PUBLICITAT