Nova convocatòria ciutadana per reclamar que els trens de mercaderies passin per l’interior

La Plataforma Mercaderies per l’Interior ha convocat aquest dissabte a la ciutadania a una nova mobilització per reclamar als representants polítics que vetllin per la vida i salut dels seus ciutadans i no permetin que passi el tercer fil del Corredor Mediterrani per la via de la costa. La concentració arrencarà a les 12h del migdia al Balcó del Mediterrani sota el lema “Fora trens de mercaderies de les poblacions”.

tren balco mercaderies
PUBLICITAT

Per això també demanen una resposta immediata del traçat definitiu del futur Corredor Mediterrani, que exigeixen sigui en una via segregada per a mercaderies i fora de les poblacions. Reivindiquen que ja que fa quasi un any que esperen una resposta del Ministeri de Transports en aquest sentit. Consideren que si els trens de mercaderies acaben passant per la costa, a més del risc que suposaria per les poblacions, es produiria un coll d’ampolla que col·lapsaria la circulació de la Costa Daurada nord.

La marxa arribarà cap a les 13h a l’Ajuntament, on seran rebuts per l’alcalde Rubén Viñuales, segons confirma la plataforma. Se li farà entrega del manifest al qual han donat suport la plataforma “Dignitat a les Vies”, la immensa majoria de les associacions de veïns de la ciutat (veïns del Port, AAVV del Serrallo, AAVV Residencial Palau Torres Jordi, AAVV Vall Arrabassada, AAVV Cala Romana, AAVV Boscos i AAVV La Móra, la Federació d’Associacions de veïns de Llevant i la Federació d’Associacions de veïns de Ponent), Empresaris de Tarragona, la CET, Greenpeace, Mare Terra, Salvem la Platja Llarga i el Grup d’Amics de Toni Achón.

A més, des de la plataforma convocant asseguren que assistiran a la marxa diversos representants polítics de municipis afectats com Torredembarra, Altafulla i Vila-seca.

PUBLICITAT