La plataforma Cel Net demana que s’analitzin més components de l’aire

El Camp de Tarragona és una de les àrees del món amb més densitat d’estacions de vigilància de la contaminació en complexos petroquímics. És una de les conclusions que es deprèn dels estudis que s’han elaborat des de la Taula de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona. Uns estudis que han comparat el nombre de medidors de partícules contaminants en diferents complexos petroquímics.  En la investigació hi ha participat universitats com la URV o la UPC, representants de l’administració local, empreses o grups ecologistes, entre altres.

PUBLICITAT

Una altra de les conclusions és que l’any passat cap contaminant dels que marca la llei que s’han de mesurar va superar els objectius de qualitat de l’aire. Tot i això, des de la plataforma Cel Net, la membre del col·lectiu Neus Roig, demana una revisió en la legislació.

Roig també defensa que s’incrementi el nombre de components que s’analitzen, però valora positivament que la Generalitat ha incrementat les exigències de contaminació a l’hora d’atorgar llicències a la indústria.

PUBLICITAT