Ple de mocions aprovades al plenari

El ple ordinari d’aquest mes de gener de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat totes les mocions presentades pels diversos grups polítics de la ciutat. Han estat set, dues d’En Comú Podem, dues de Junts, dues d’Esquerra i una del Partit Popular.

PUBLICITAT

El PP ha presentat una moció per acabar amb les pintades de les façanes dels edificis de la ciutat. S’ha aprovat amb els vots a favor del mateix PP, ERC, Junts, Vox, l’abstenció del PSC i el vot en contra d’ECP. El plantejament dels populars és aplicar les ordenances per acabara amb “actes incívics” i transmetre un missatge de “tolerància zero”. De fet, demanen incrementar les sancions als infractors.

El barri de Torreforta comptarà amb un monument en honor al poeta Federico García Lorca. S’ubicarà a la plaça que porta el mateix nom del granadí afusellat pel franquisme. La proposta ha estat presentada per ECP i ha rebut el suport de tots els grups excepte Vox. D’altra banda, els Comuns també han vist com s’ha aprovat la seva moció que busca la defensa i protecció de riu Ebre.

D’altra banda, Junts per Catalunya ha defensat una moció per al foment del Voluntariat i que es torni a obrir el punt de voluntariat que hi havia a la ciutat. Una proposta que ha tirat endavant, com també la moció dels de Jordi Sendra per donar continuïtat i fomentar Tarragona com a vila florida. 

El ple ha donat també llum verda a una moció d’ERC per a l’impuls de la humanització i millora de les carreteres nacionals de Tarragona. S’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC, Junts i ECP i amb les abstencions del PSC, PP i Vox. El partit ha demanat concreció i comprmís, en especial pel que fa a les inversions de la T-11 i la N-340 de Ponent. També ha tirat endavant la proposta republicana per a l’impuls de la transició energètica en col·laboració entre l’Energètica Pública de Catalunya i el consistori.

PUBLICITAT