Possibles retencions en diverses carreteres tarragonines durant aquests dies de Setmana Santa

Aquest Dijous Sant arrenquen els dies forts de la Setmana Santa i molts inicien un pont de quatre o cinc dies de festa. La ciutadania acostuma a aprofitar aquestes dates per desplaçar-se dels seus nuclis habituals i això genera un moviment important a les carreteres catalanes al llarg d’aquests dies. Per això el Servei Català de Trànsit ha establert un dispositiu especial per Setmana Santa fins a la nit del Dilluns de Pasqua.

PUBLICITAT

Durant aquest dijous i fins a les 15h del Divendres Sant es preveu que surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona un total de 575.000 vehicles. I fins a 590.000 tornaran a aquesta zona entre diumenge i dilluns. És evident que aquestes jornades seran les de major afluència a la xarxa viària, des de vies de muntanya fins a les del litoral català, també a la Costa Daurada.

Com ve sent habitual des de l’obertura dels peatges, la concentració de desplaçaments serà per l’AP-7. Tot i això, moltes altres carreteres del territori tarragoní es poden veure afectades per un alt volum de trànsit en els horaris de major moviment. Poden presentar retencions en la sortida especialment aquest dijous vies com l’A-7 a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’AP-2 a l’Espluga de Francolí i l’N-340 en punts com l’Arboç, El Vendrell i l’Ametlla de Mar. Pel que fa al retorn entre diumenge i dilluns, les carreteres de la província amb més tendència a les retencions seran la C-14 entre Montblanc i Alcover, l’N-240 també a Montblanc i l’N-340 en punts com Camarles o El Vendrell.

Al llarg d’aquests dies els Mossos d’Esquadra establiran tant en les vies de màxima mobilitat, com en vies secundàries i allà on es preveu més circulació, un total de 1.540 controls entre alcoholèmia i drogues, velocitat i seguretat.

PUBLICITAT