La primera parada de bus a demanda es posa en marxa dilluns

L’EMT iniciarà aquest dilluns al matí, en període de proves, el nou sistema de parades a demanda a la línia 55, que uneix Sant Pere i Sant Pau amb Rodolat del Moro i Mas Pastor. A partir d’ara, el bus es desviarà per Balcó de Tarragona quan un usuari ho sol·liciti, en la nova parada instal·lada a la urbanització.

PUBLICITAT

Els viatgers hauran d’avisar amb 15 minuts d’antelació, de l’horari establert a la línia, que volen utilitzar el transport públic. Per fer-ho, a la parada s’ha instal·lat un polsador. La freqüència de pas serà, aproximadament, cada 45 minuts de dilluns a divendres, entre les 7 h del matí i les 21 h de la nit. En caps de setmana i festius, no hi haurà servei.

Els tècnics de l’EMT estudiaran durant tres mesos el funcionament d’aquesta prova pilot. I si aprova amb nota, podria realitzar-se també en algunes zones de Llevant, on s’ha detectat que hi ha parades on només puja una persona al dia. El govern municipal creu que les parades a demanda poden ser una solució molt interessant per incrementar els usuaris.

D’altra banda, durant els pròxims quatre anys la ciutat veurà renovada la meitat de la flota d’autobusos urbans, amb 28 nous vehicles. La compra serà progressiva, fins a l’any 2021, substituint els més antics, per tenir-los més moderns, eficients, adaptats i còmodes. La inversió pujarà als 8,2 milions d’euros.

PUBLICITAT