Prop de 300 docents adquireixen habilitats en IA per aplicar a l’aula

Un projecte liderat per la URV ha posat en marxa un laboratori d’habilitats digitals avançades en Intel·ligència Artificial (IA) adreçada al professorat de totes les etapes educatives. L’objectiu d’aquesta iniciativa, anomenada AI Skills Lab, és transformar la pràctica docent i millorar l’experiència d’aprenentatge de l’alumnat a través d’aquesta tecnologia, que està transformant tots els àmbits de la societat i també ha irromput en l’educació.

PUBLICITAT

En l’any que ha durat el projecte s’han format 280 docents que contribuiran a la transformació digital de les 11 escoles de la demarcació de Tarragona on treballen, un aprenentatge que ha revertit directament sobre 7.440 alumnes, des d’Infantil fins a Batxillerat i cicles formatius.

El projecte, impulsat per la professora i investigadora del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili, Mar Camacho, ha consistit en 70 hores de formació que ha impartit un equip internacional expert en diferents àmbits per tal de capacitar als docents en el nivell B2 de competències digitals. Camacho parla dels continguts treballats.

‘AI Skills Lab’ ha estat subvencionat pel Departament d’Educació a través dels Fons europeus Next Generation.

PUBLICITAT