Protecció Civil manté l’alerta pels aiguats al Montsià 

Protecció Civil manté la fase d’alerta del pla INUNCAT pels aiguats al Montsià i el confinament d’Alcanar per l’acumulació de pluja i les possibles inundacions pel desbordament de barrancs com el del Llop a Alcanar Platja. 

Foto: Protecció Civil
PUBLICITAT

El telèfon d’emergències 112 ha atès prop de 300 trucades pels aiguats. La majoria estan vinculats a baixos inundats, caiguda de branques i elements de façanes i obstacles a les vies. Així mateix, els Bombers de la Generalitat han rebut 136 avisos per la pluja torrencial, la gran majoria a l’Ebre (119).

Les pluges han arribat fins a 220 litres a Alcanar i 190 litres a Mas de Barberans en poques hores. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa que fins a les dues del migdia encara s’esperen xàfecs que poden superar els 20 litres en 30 minuts a les comarques del Montsià, Baix Ebre i Terra Alta.

A banda de les pluges, Protecció Civil alerta de les fortes ratxes de vent que poden superar els 90 km/h especialment a les comarques litorals de la costa central i sud i també la mala mar, amb onades de més de quatre metres des del Maresme fins al Montsià.

PUBLICITAT