Protecció Civil tanca l’alerta del pla INUNCAT per la intensitat de pluges

Protecció Civil de la Generalitat ha donat per finalitzada, aquest matí de dissabte, l’alerta del Pla INUNCAT que havia activat aquest divendres al migdia per la intensitat de pluges durant les últimes hores, ja que s’ha produït una millora en les previsions meteorològiques per aquest dissabte. Des del consistori tarragoní, la conselleria de Protecció Civil de l’Ajuntament ha desactivat també la fase d’alerta del Pla d’Actuació Municicpal pel risc d’inundacions activat aquest divendres a la tarda. 

PUBLICITAT

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), durant el dia d’avui baixa la probabilitat de superacions del llindar d’intensitat de 20 l/m2 en 30 minuts, tot i que encara se’n poden produïr a les comarques del nord-est de Catalunya. En els registres de precipitacions al llarg d’aquestes últimes hores lidera Constantí, registrant 33.0 l/m2 en 30 minuts.

El telèfon d’emergències CAT112 ha rebut 106 trucades relacionades amb aquest episodi de pluges, que corresponen a 67 incidents. D’aquestes, se n’han produït 11 a la província de Tarragona. En concret, 9 al Baix Camp (7 a Cambrils) i 2 a l’Alt Camp. La resta han estat al Barcelonès (46); Vallès Oriental (19); Vallès Occidental (11); Moianès (8) i Anoia (3).

Des d’ahir a les 17h, han estat 37 els avisos rebuts pels Bombers possiblement relacionats amb la tempesta: 1 a la Regió d’Emergències Centre, 4 a la Regió d’Emergències de Lleida, 25 a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord i 7 a la Regió d’Emergències de Tarragona. Malgrat això, no consten persones afectades.

PUBLICITAT