Realitzat un simulacre d’incendi amb ferits en un creuer al Port de Tarragona

Aquest diumenge al matí ha tingut lloc un simulacre d’incendi amb ferits en un creuer al Port de Tarragona, i en el qual s’han hagut d’evacuar una quarantena de passatgers. L’exercici ha estat organitzat per l’Autoritat Portuària de Tarragona, en col·laboració amb la Direcció General de Protecció Civil i la resta de cossos d’emergències.

Foto: Port de Tarragona
PUBLICITAT

Amb aquest simulacre s’ha volgut comprovar la resposta per part del personal de l’empresa de creuers davant emergències esdevingudes en el vaixell i les actuacions amb els ocupants. També s’ha comprovat la coordinació dels operatius definits en els plans en actuacions per emergències en creuers (incendi, evacuació, atenció afectats), valoració de la comunicació i transferència de la informació entre els diferents cossos operatius activats del pla d’autoprotecció i plans d’àmbit superior (municipal i Generalitat), i finalment comprovar el funcionament de la interfase entre els plans activats.

L’emergència ha comportat l’activació del Pla d’autoprotecció del Port de Tarragona (PAU), del Pla d’actuació municipal del municipi de Tarragona i del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (PROCICAT). A més, en aquest simulacre s’ha activat el Centre de Comandament Avançat (CCA) que s’ha instal·lat al moll de Balears proper a l’Àrea Sanitaria. L’Autoritat Portuària de Tarragona ha activat també la sala de gestió d’emergències per coordinar els mitjans del PAU.

El simulacre ha consistit en un incendi fortuït a la bugaderia del creuer MSC Magnífica, que s’ha propagat i ha acabat afectant les cobertures superiors del vaixell. S’ha simulat que el foc passava dins el mar tot i que les actuacions s’han fet a les mateixes instal·lacions del port. La gestió de l’emergència i la coordinació dels diferents equips d’intervenció s’ha realitzat des de la Sala d’Emergències de l’Autoritat Portuària de Tarragona. La Sala, amb representants de tots els equips participants, s’han mantingut en comunicació permanent amb el CECAT i amb els centres de comandament avançats situats al Moll de Balears.

Hi han participat els Bombers, els Mossos, el SEM, Creu Roja i Protecció Civil, a més de l’Ajuntament i el Port de Tarragona.

PUBLICITAT