Reconeixement a entitats del territori per la seva defensa dels drets humans

Diverses persones i entitats del Camp de Tarragona han rebut aquest dimecres un homenatge per la seva tasca per defensar els drets humans al territori. Concretament, han estat reconegudes la Fundació Bonanit de Tarragona, a més del col·lectiu H2O, Reus Refugi i l’Observatori de les Desaparicions Forçades de Menors. Van rebre l’homenatge des del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, en un acte dut a terme al Port de Tarragona amb més d’una cinquantena de presents que coincideix amb la commemoració el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans 

PUBLICITAT

Per part de la Fundació Bonanit va ser distingit Antoni Vives Sendra, president de l’entitat dedicada a l’atenció integral de les persones sense llar. Lluís Romero ho va ser com a director del col·lectiu H2O, una associació que treballa per dignificar i millorar la situació de les persones LGTBIQ+ al Camp de Tarragona, i Neus Roig com a presidenta de l’Observatori de les Desaparicions Forçades de Menors, especialitzada en l’estudi de l’estructura política, social i religiosa que va fomentar el robatori de nadons durant la dictadura franquista i part de la democràcia a Espanya.

L’acte va tenir lloc a les Escales Reials del Moll de Costa, a tocar del vaixell d’Open Arms que aquests dies està amarrat al Port de Tarragona. I des d’aquest dimecres està disponible al seu interior l’exposició flotant “El Mar, la frontera més ampla” que il·lustra les vulneracions dels drets humans de les persones migrades.

PUBLICITAT