Reducció significativa de la mortalitat a les carreteres tarragonines en el que va de 2024

Els primers quatre mesos del 2024 deixen un descens pronunciat de la mortalitat a les carreteres tarragonines, en consonància amb el global de Catalunya. A la demarcació de Tarragona han mort onze persones en el que va d’any. Tot i ser la segona província amb més víctimes el 2024 per darrere de Barcelona (amb 15), el territori registra quatre víctimes menys que a aquestes alçades de l’any passat i sis menys que el 2019, darrer any previ a la pandèmia.

PUBLICITAT

El descens és molt important en el global de la xarxa viària catalana. Són 35 les persones mortes en 33 accidents mortals, mentre que l’any passat havien mort 51 persones en 42 sinistres. És una reducció del 31,5%. I arriba al 35% si ho comparem amb les dades de l’any 2019. Aquest mes d’abril 7 persones han perdut la vida a la xarxa viària interurbana, el que suposa una reducció respecte el mateix mes dels anys anteriors, quan van ser 17 víctimes.

De les 35 víctimes mortals a les carreteres aquests primers quatre mesos, 31 eren homes i 4, dones. La majoria eren els que conduïen el vehicle amb què viatjaven. Cal remarcar també la reducció de víctimes en col·lectius vulnerables, que és un 38% menys que el 2023 i un 40% menys respecte al 2019. Tot i això, segueixen sent destacades les dades dels motoristes que acaben patint accidents mortals. Són 11 els morts en aquests quatre mesos.

Finalment, pel que fa a les vies que han patit accidents mortals cal destacar una gran dispersió, ja que els 33 sinistres han sigut en vies diferents aquest 2024, a excepció de la C-25 i la C-31 on hi ha hagut dos accidents. Això implica una reducció de víctimes mortals a l’autopista AP-7 des de l’alliberament de peatges. De fet, aquest any tan sols s’hi comptabilitza una víctima mortal.

PUBLICITAT