Repsol retalla beneficis un 12,9% i tanca el primer trimestre amb uns guanys de 969 milions d’euros

Repsol ha guanyat 969 milions d’euros durant el primer trimestre de l’any, un 12,9% menys de benefici net que fa un any, segons l’informe financer remès aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El resultat ajustat, que mira específicament els negocis, és lleugerament més alt, fins als 1.267 milions, tot i que en aquest cas la comparativa anual mostra una davallada del 33%.

REPSOL POLIGON
PUBLICITAT

Repsol ha notat en el compte de resultats els menors preus en la realització del gas, així com l’augment en els costos d’exploració i producció o la desinversió en actius productius al Canadà. Segons el seu pla estratègic, Repsol preveu invertir entre 16.000 i 19.000 milions d’euros fins al 2027, un 60% a la península.

En concret, entre gener i març la companyia energètica ha invertit 2.129 milions d’euros. D’altra banda, l’empresa ha elevat el deute net en aquests tres primers mesos de l’any fins als 3.901 milions d’euros, pràcticament el doble del tancament de l’exercici 2023 (2.096 milions d’euros) , i que la multinacional ha atribuït a unes “majors inversions i un increment temporal del fons de maniobra”. Repsol té en marxa un programa de recompra d’accions per amortitzar uns 40 milions d’euros. 

PUBLICITAT