Risc molt alt d’incendi forestal a 18 comarques del sud i el centre

Fins a 18 comarques del centre i sud de Catalunya tenen aquest dissabte un risc molt alt d’incendi –nivell 2 del pla Alfa-, segons els Agents Rurals. La resta de comarques catalanes estan en un perill moderat/alt de foc –nivell 1 del pla Alfa- i només sis comarques (Garrotxa, Selva, Pla de l’Estany, Gironès, Baix Empordà i Pla d’Urgell) es troben en un risc baix o moderat d’incendi –nivell 0 del pla Alfa-.

Foto: ACN
PUBLICITAT

A partir del nivell 2, es prohibeixen o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure. Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions.

“Preocupa tot Tarragona, gran part de les Terres de l’Ebre, alguna comarca de la part sud de Lleida, el Vallès, el Baix Llobregat o el Garraf”, ha enumerat la cap regional del cos d’Agents Rurals a l’Alt Pirineu, Anna Servent, que ha recordat que des del 15 de març es necessita una autorització especial per fer foc o activitats de risc al medi natural. “A dia d’avui ja s’han suspès 10.000 activitats a l’aire lliure que tenien permís per dur-se a terme aquests dies”, ha conclòs la cap regional d’Agents Rurals a l’Alt Pirineu.

PUBLICITAT