S’activa un pla d’acció especial per augmentar la seguretat al carrer Orosi de Tarragona

Tarragona activa un pla d’acció de seguretat concret pel carrer Orosi i el seu entorn. Ho fan l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana després de l’acumulació dels fets delictius els darrers mesos, culminant amb incidents greus el 8 i 9 de juny. L’objectiu del pla, en marxa des del 13 de juny, és minimitzar les conductes incíviques, el tràfic d’estupefaents i altres fets delictius per millorar la qualitat de vida a la zona.

PUBLICITAT

S’aposta per molta més presència d’agents de la policia de proximitat de la Guàrdia Urbana, a més d’investigacions encobertes i la vigilància tecnològica a través de càmares i la unitat de drons. Hi participen efectius de totes les unitats de la Urbana, amb el suport dels Mossos d’Esquadra. Durant un mes es treballa en unna primera fase que servirà per permetre observar resultats i plantejar-ne una segona.

Un dels elements que coincideixen en diferents zones de la ciutat que pateixen aquest tipus d’incidents als carrers són els supermercats que obren 24 hores. En molts d’aquests s’han comès infraccions els darrers mesos, i han acumulat repetides sancions de 3.000 i 8.000 euros per vendre alcohol més enllà de les 22h, quan no està permès. Davant aquesta situació, l’alcalde Rubén Viñuales ha anunciat que exploraran la possibilitat de prohibir o limitar aquests establiments a Tarragona.

El batlle afirma que s’està “en camí de trobar solucions”, però remarca que “els temes de seguretat mai són ràpids.” Aquest dijous ha tingut lloc una Junta de Portaveus per tractar aquest assumpte, i Viñuales ha afirmat que han mantingut converses amb els veïns per escoltar-los i traslladar-los les actuacions que estan fent per intentar posar remei definitiu a la preocupació que els generen aquest tipus d’actes al barri.

PUBLICITAT