Salou inicia la licitació per transformar 11 places amb criteris de sostenibilitat

L’Ajuntament de Salou ha iniciat la licitació per remodelar onze places, amb treballs de renaturalització i implantació de sistemes i elements que les converteixin en “autèntics” refugis climàtics. El projecte, que s’enfila als 2.259.076,79 euros, ha rebut finançament dels fons Next Generation.

PUBLICITAT

Aquesta transformació pretén redefinir i revitalitzar diverses zones del municipi convertint-les en espais “amables”. Així, es crearan zones verdes, fresques i acollidores. Des del consistori destaquen que la sostenibilitat és el “pilar central” d’aquesta actuació i ho exemplifiquen amb l’estalvi i reaprofitament de l’aigua, a través de plans que inclouen sistemes de recollida d’aigua de pluja en determinades àrees.

Entre els espais destacats que es remodelaran hi ha Cala Crancs, on una “simple esplanada” es transformarà en una “plaça viva” amb jocs per als més petits, amb ombra i arbrat. Al Mirador de Salou, un terreny donat pel Centre Recreatiu Turístic (CRT) es convertirà en un espai natural amb camins interiors per als veïns, preservant l’espècie autòctona.

Un altre dels indrets serà la plaça Corona d’Aragó, la qual serà revitalitzada amb jardineres elevades, arbres i jocs d’aigua, mentre que la plaça de la Pau experimentarà una unió de dos espais amb una nova font i comptarà amb una obra de l’escultora Béatrice Bizot. També es renovaran altres punts, com ara des de la plaça Louis Braille fins al camí de les Pedreres, passant per la plaça d’Andalusia i el parc de Manel Albinyana.

PUBLICITAT