Sant Salvador estrena la nova biblioteca de les coses

El Camp de Tarragona estrena la primera biblioteca de les coses, que s’instaura al casal d’entitats del barri de Sant Salvador de Tarragona. La iniciativa, que s’ha presentat en societat aquest dissabte, es basa en un servei de préstec d’objectes d’ús quotidià. Per ser-ne usuari, caldrà donar-se d’alta com a soci amb una quota a preu popular.

Foto: ACN
PUBLICITAT

El material en préstec es podrà cedir o donar i els impulsors esperen oferir un “servei a la diversitat” a la comunitat. Així, en aquest espai es podran demanar articles sanitaris, com ara crosses o cadires de rodes, però també eines de bricolatge o neteja. El projecte cooperatiu i d’economia circular també inclou un calendari de tallers de reparació per allargar la vida útil dels articles.

Dues entitats tarragonines han estat les impulsores d’aquesta proposta, amb el suport econòmic d’una subvenció de la Diputació de Tarragona. D’una banda, el Far Cooperatiu s’hi ha implicat a través del projecte Circulars, mentre que l’associació Ariadna -vinculada a la comunitat del barri- s’encarregarà de gestionar el dia a dia del servei.

Entre la varietat d’articles que es posaran a disposició de la comunitat, s’hi podran trobar des d’eines de bricolatge a material sanitari. Com a punt diferencial d’altres biblioteques de les coses, també s’inclourà material sostenible per a celebracions en el catàleg del servei. Meritxell Vilella, membre de l’associació Ariadna, ha assenyalat que la voluntat és oferir “un servei a la diversitat”, motiu pel qual es farà una atenció especial a les urgències de cada usuari. “Valorarem molt la necessitat de cada persona, no és el mateix si a algú li cal una cadira de rodes per una excursió de forma puntual o bé si tens una malaltia i el seu ús s’allarga”, ha apuntat.

PUBLICITAT