S’aprova el nou contracte de neteja que es desplegarà a partir de l’estiu

El nou contracte de neteja a la ciutat de Tarragona serà una realitat aquest estiu. Després de molts anys de crítiques a l’actual servei de la brossa, aquest divendres el consell plenari ha aprovat definitivament l’adjudicació del nou contracte a l’empresa francesa GBI Paprec. Ha comptat amb els vots favorables del PSC, Junts i ERC (18 vots a favor), a més de l’abstenció del PP i En Comú Podem (6 abstencions). Hi ha votat en contra VOX (3 vots en contra).

PUBLICITAT

Concretament, el grup francès es queda amb el Lot 1, que consisteix en el servei de transport i recollida de residus urbans, neteja viària, neteja de platges, terrenys i camins municipals i informació ambiental. GBI Paprec va guanyar el concurs públic amb una proposta d’un pressupost base de 18,9 MEUR, malgrat ser la oferta més cara.

Pel que fa al Lot 2, que consisteix en el servei de gestió de la deixalleria municipal, s’ha adjudicat el contracte de deu anys a l’empesa Formació i Treball, empresa d’Inserció, SLU. Comptarà amb una inversió de més de mig milió d’euros cada any.

Un cop aprovat aquest nou contracte de la brossa que es desplegarà a partir de l’estiu, des del govern municipal, la consellera de Neteja, Sònia Orts, ha definit la jornada d’avui com “un dia històric per a la ciutat”. Una sensació que ha compartit el conseller d’ERC, Jordi Fortuny, que, després de tants anys de crítiques al servei de netaja, ha mostrat la seva satisfacció per acabar amb “una història de 22 anys” i aconseguir que “el servei s’adapti a les necessitats actuals”. 

PUBLICITAT