SCC adverteix que “el procés avança més que abans”

Societat Civil Catalana (SCC) ha celebrat a Tarragona un homenatge a la Constitució, quan es compleixen 44 anys de l’actual carta magna. Ho ha fet a la plaça del barri de Bonavista que porta aquest nom, plaça de la Constitució, com fan des de fa sis anys.

Foto: ACN
PUBLICITAT

El president provincial de l’entitat espanyolista, Salvador Caamaño, ha advertit que els partits “secessionistes” i independentistes estan aconseguint “pràcticament tot el que demanen” en les negociacions amb el govern espanyol, com a contrapartida pel suport als pressupostos generals. “A la pràctica, el procés continua avançant i pot ser més que abans”, ha lamentat. Caamaño també ha acusat alguns partits de “dinamitar” la Constitució i el seu esperit “de conciliació i concòrdia”.

És el sisè any que Societat Civil Catalana celebra el dia de la Constitució a la plaça del barri tarragoní de Bonavista que porta aquest nom “per votació popular”, com ha recordat Salvador Caamaño, president provincial de l’entitat. En un breu discurs, Caamaño ha lamentat que s’hagi perdut “l’esperit de conciliació, concòrdia i inclusió” de la Transició espanyola, i ha destacat que la plaça de Bonavista la va inaugurar un dels pares de la carta magna espanyola, Josep Solé i Tura, acompanyat de representants de tots els partits polítics.

En l’acte d’aquest dimarts, SCC ha lamentat l’absència de representants de moltes de les formacions polítiques de l’Ajuntament de Tarragona i també del Govern. A l’acte hi ha assistit parlamentaris de Vox i regidors de Ciutadans i també representants del PP, Valents i Tú Pátria. La commemoració l’han organitzat Societat Civil Catalana i també Catalunya per Espanya, Resistencia a Alta Tabarnia, Cataluña Somos España i Reus Catalan i Español. El director del diari digital El Catalan, Sergio Fidalgo, ha signat llibres a la carpa de SCC.

Caamaño s’ha mostrat satisfet de la participació a l’acte d’aquest dimarts. “És cert que el separatisme està molt o bastant desmobilitzat, però també el constitucionalisme i haver pogut aplegar aquí dues-centes o dues-centes cinquanta persones, està força bé”, ha remarcat.

PUBLICITAT