Arriben les jornades del Patrimoni Literari Ebrenc a Tortosa

El certamen oferirà una visió interdisciplinària de la cultura amb la paraula com a "motor de sinergies"

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa celebrarà la setena edició de les jornades de Patrimoni Literari Ebrenc, entre el 8 al 15 de novembre. Posaran èmfasi en el patrimoni territorial i “la petjada de les generacions ebrenques” amb la paraula com a “motor de sinergies” culturals, però se centrarà sobretot en la cultura tortosina des de totes les disciplines, des de la dansa a l’arquitectura.

Una vista de les obres a la plaça de la catedral del Tortosa difosa per l'Ajuntament del municipi el 25 de maig del 2021. Pla general. (Horitzontal)
PUBLICITAT

Una de les conferències recordarà els escriptors i cronistes de l’època andalusina. A més, s‘homenatjarà els tortosins Ricard Salvat, dramaturg, i Frederic Mauri, pintor. D’altra banda, l’arquitecte de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, Ramon Valls, farà una conferència sobre els quinze anys que celebra el servei en l’edifici. En aquesta setena edició de les jornades, la paraula demostrarà les seves sinergies amb disciplines com la història, la música, la pintura o el teatre.

La programació inclou una anàlisi de com les editorials dinamitzen els entorns rurals amb una “marcada identitat” i activitats de música i dansa, una conferència sobre la cançó d’arrel improvisada, o una ponència sobre la relació de la dansa i la literatura.

També s’ha programat la ruta literària ‘Paraules de guerra a l’Ebre’ a càrrec de Terra Enllà. Les jornades es clouran amb un espectacle de teatre improvisat pels actors Javi Príncep i Albert Rodríguez.

PUBLICITAT