De Galícia a Tarragona amb l’obra “Cigarreras”

El pròxim dilluns vigília del Dia Internacional de la Dona, arriba al Teatre Tarragona l’obra “Cigarreras” dirigida pel director gallec, Cándido Pazó. Es tracta d’una adaptació de la novel·la “La Tribuna” d’Emilia Pardo Bazán. L’element central de l’espectacle és la presència de 7 actrius i les seves vivències en la Fàbrica de tabacs de la Corunya.

PUBLICITAT

L’obra s’emmarca dintre dels actes del dia commemoratiu del 8M. Reflecteix la lluita de la dona treballadora, la realitat social lligat en l’arribada de la I República, la caiguda de la dinastia borbònica i la Revolució de 1868. La protagonista Amparo és una dona activa que a partir de les seves circumstàncies personals, pren consciència contra el conflicte particular al col·lectiu.

El director de l’obra, Cándido Pazó remarca la figura de la dona en l’obra:


L’any passat va ser el centenari de la mort de la novel·lista, Emilia Pardo Bazán i enguany Cándido ha aprofitat per fer una adaptació de la seva obra. A més a més el director juntament amb la companyia gallega “Contraproducións” cada 2 o 3 anys treballen en diferents espectacles. Cada obra amb una perspectiva de gènere d’una manera específica.
PUBLICITAT