Els castellers de Sants, Altafulla i Vilanova no assistiran a les Decennals

Els Moixiganguers d'Igualada es mantenen a l'expectativa de la situació sanitària però esperen ser-hi

Els Castellers de Sants, els Bordegassos de Vilanova i els Castellers d’Altafulla han descartat participar a la trobada castellera de les Decennals de Valls, que tindrà lloc el pròxim 30 de gener. Les colles han pres aquesta decisió en atenció a la situació sanitària provocada per la Covid-19. La trobada, que se celebra cada deu anys i convoca totes les colles de Catalunya, s’ha anomenat ‘2021 + 1’ perquè s’havia de celebrar l’any passat.

Pla general de l'actuació de 10.000 castellers de tots els Països Catalans actuant simultàniament a Valls a la Font de la Manxa, al costat del monument dels castells, en les Decennals del 2011, en una imatge d'arxiu.
PUBLICITAT

Els Moixiganguers d’Igualada, de la seva banda, es mantenen a l’expectativa de la situació sanitària, tot i que esperen poder-hi ser. En un comunicat, els Castellers de Sants han agraït “la invitació i l’esforç” perquè la Decennal fos “tan segura com fos possible”. Tot i això, afegeixen que “les circumstàncies que envolten l’acte i la logística prèvia i posterior a la trobada no juguen a favor de la minimització del risc” que creuen que s’ha d’aplicar.

Els Bordegassos de Vilanova han sotmès la participació a votació dels membres de la colla. El “no” ha guanyat amb un 71,7% dels vots, davant del 28,3% del “sí”. Pel que fa als Castellers d’Altafulla, a banda de declinar participar a les Decennals, la colla ha donat per finalitzada la temporada.

La renúncia de les tres colles arriba entre els dubtes que ja expressaven ahir les agrupacions de Tarragona. Això afecta les colles Xiquets de Tarragona, Colla Jove de Tarragona, Xiquets de Reus, Nens del Vendrell o Castellers de Sant Pere i Sant Pau. De moment, només ha confirmat l’assistència la colla dels Xiquets del Serrallo, si bé ha puntualitzat que només farà un pilar.

Altres colles com els Minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Santpedor ja han declinat l’assistència, també per raons sanitàries.

Mentrestant, els organitzadors de l’esdeveniment han garantit la “màxima seguretat i responsabilitat” a la trobada, que preveia agrupar les 81 colles castelleres de Catalunya en el marc de les Festes Decennals de la Candela de Valls.

PUBLICITAT