Tardor Literària per “acostar la literatura a la ciutadania”

La Tardor Literària torna a Tarragona amb diverses activitats que ompliran la ciutat d’art i cultura. Aquesta nova edició tindrà lloc, com és habitual, durant el mes de novembre i estarà organitzada per la Casa de les Lletres en col·laboració amb l’Escola de Lletres.

PUBLICITAT

Joan Cavallé, director de la Casa de les Lletres de Tarragona, explica que la filosofia de la Tardor Literària continua sent la mateixa.

D’altra banda, aquesta Tardor Literària continuarà presentant alguns dels cicles que ja tenien. Per exemple, el cicle “Veus de poeta” i el cicle “Zona drama”. No obstant, l’organització ha destacat que, enguany, comptarà amb diverses novetats. Una d’elles és que l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) celebrarà un festival nou repartit en diferents localitats, entre elles, Tarragona.

Així doncs, el Teatre Metropol acollirà un doble acte el 17 de novembre. L’esdeveniment girarà al voltant de la dicotomia entre poesia i música. Primer, es produirà un debat sobre escriure expressament per a la música. Després, hi haurà un concert en el qual intervindran tres grups i en el qual s’estrenaran poemes musicats d’escriptors que han estat premiats enguany. Un dels grups que actuaran en l’acte és la Nena Sansó, una formació de pop alternatiu que tocarà per primera vegada a Tarragona.

Una altra novetat que s’ha incorporat en aquesta edició s’emmarca en els clubs de lectura que, fins ara, giraven al voltant de l’últim guanyador del Premi Pin i Soler i d’un altre guanyador d’un altre any. Ara, els clubs de lectura també parlaran de l’obra guanyadora en traducció.

Finalment, la Tardor Literària recuperarà les llibreries per fer activitats, un espai que havia estat descartat a causa del distanciament social com a mesura preventiva per la COVID-19.

PUBLICITAT