Un documental posa en valor la figura de Robert Gerhard

El projecte ressegueix el procés d'enregistrament d'un disc

La figura del compositor Robert Gerhard (Valls, 1896 – Cambridge, 1970) centra el documental de mitja hora ‘Robert Gerhard i la música vocal d’arrel popular’, amb direcció d’Escafior Films i produït per la discogràfica Seed Music. El projecte es presentarà aquest dijous al festival In-Edit coincidint amb el 125è aniversari del naixement del músic vallenc, una de les personalitats més destacades del patrimoni musical català i figura clau de la música europea.

Un dels moments recollits en el documental 'Robert Gerhard i la música vocal d’arrel popular'
PUBLICITAT

L’obra és un reconeixement “complet i coral” del compositor a través de les seves composicions de música vocal i d’arrel popular. El projecte audiovisual té dos objectius, segons la productora del disc i de l’audiovisual, Rut Martínez, de la discogràfica Seed Music. D’una banda, fixar la mirada en l’obra de Gerard i composicions vocals i d’arrel popular. De l’altra, fer difusió sobre com es treballa un projecte de recuperació de patrimoni musical amb formacions diferents. Alhora, i de manera circumstancial, ha servit per documentar un procés de gravació en plena pandèmia.

El documental és un recorregut musical que posa l’accent en la música vocal i d’arrel popular amb l’objectiu de divulgar l’obra del compositor. Alhora, però, busca que l’espectador descobreixi aspectes de la seva biografia. “A partir de l’escolta, podem conèixer elements de la persona i la biografia. Mostra la visió d’un home inquiet, fascinat per l’orientalitat però amb una mirada enyorada cap als orígens”, ha precisat.

El projecte audiovisual s’impulsa a recer de la publicació del disc ‘Robert Gerhard: Vocal Folksongs’ (Seed, 2020), que posa en valor la relació de Gerhard amb la música popular no només catalana sinó també ibèrica i francesa, així com la seva fascinació per l’orient, expressada amb la inclusió dels ‘7 Haiku’.

PUBLICITAT