Dídac Nadal (Portaveu JxTGN): Responsabilitat Compartida

La ciutat de Tarragona ha rebut un dels cops més forts de les darreres
dècades. Com a la resta del planeta, la pandèmia ha sacsejat amb virulència
les nostres vides, amb conseqüències terribles. Fa unes setmanes, al Parc del Francolí, recordàvem les víctimes de la Covid-19 i agraíem profundament la tasca titànica de tots i totes les professionals que han lliurat la batalla des de la primera fila. Però les notícies que ens arriben de zones molt properes a la nostra, ens recorden que la lluita encara no ha acabat.

PUBLICITAT

L’amenaça sanitària segueix present, però també els efectes socioeconòmics
derivats de la recent i històrica aturada de molts sectors econòmics. I sovint, la voluntat de recuperar les nostres vides ‘prepandèmia’ sumada a la necessitat de reactivar els motors econòmics es converteixen en un còctel perillós que ens ha de fer reflexionar.

La desescalada va avançar més ràpidament del que segurament havíem
imaginat inicialment, fins al punt que entre tots s’ha creat una falsa sensació de normalitat. Des que es va iniciar aquesta desescalada, el sector de la restauració ha sigut un dels que millor ha reflectit el batec de la ciutat. La prudència inicial va donar pas de manera progressiva al retorn de la vida al carrer i a les terrasses. Hem observat, però, una evident relaxació general, com si el risc de contagi i de propagar el virus de nou no fos real.

En moltes ocasions l’administració ha posat el focus únicament en una
possible mala praxi per part d’alguns establiments, amenaçant amb fortes
sancions a un sector molt castigat i oblidant que en la lluita contra la Covid-19, la responsabilitat ha de ser col·lectiva i compartida.

La precaució, la prevenció i el seny són essencials per evitar que es torni a
repetir una catàstrofe com la que hem viscut, però m’agrada pensar que la
nostra ciutat és prou adulta per a saber escollir entre un negoci que compleix amb els requisits i aquell que no respecta les normes de seguretat i higiene.

Ja n’hi ha prou de criminalitzar el sector de la restauració, ja n’hi ha prou de caces de bruixes a un sector que està lluitant per sobreviure. Si una cosa ens ha ensenyat aquesta crisi, és que només serà possible superar-la si tots i totes assumim la nova cultura, els nous hàbits i assumim la part de responsabilitat que ens correspon com a ciutadans i ciutadanes.

Tarragona, 7 de juliol de 2020

Dídac Nadal
Portaveu de Junts per Tarragona a l’Ajuntament de Tarragona

PUBLICITAT