Borràs considera “una agressió molt greu” la resolució sobre el català

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, considera “una agressió molt greu” al model d’escola catalana la decisió del TSJC d’establir un mínim del 25% de l’ensenyament en castellà a Catalunya. En declaracions als mitjans durant una visita al port de Tarragona, Borràs ha cridat a donar una resposta “col·lectiva” a aquestes “ingerències judicials” en els models que són “de consens” i ha demanat que “en qüestions de país no pot haver-hi mercadeig de partits”. Borràs també ha subratllat que la Llei Orgànica de Modificació de la Llei Orgànica d’Educació (LOMLOE), coneguda com a ‘Llei Celaá’, “no ha blindat res” perquè la decisió judicial, ha recordat, deriva d’un recurs presentat pel propi Ministeri d’Educació. Laura Borràs ha defensat que el model d’escola catalana és “inclusiu, de país, d’èxit i el model que volem” i ha lamentat el que considera una nova prova de la “involució” democràtica. La candidata de JxCat n’ha posat d’exemple, també, que el Tribunal Constitucional consideri que els ultratges a la bandera espanyola no estan emparats per la llibertat d’expressió, al contrari, ha dit, de sentències europees anteriors.

Foto: ACN
PUBLICITAT

La presidenciable de Junts ha assenyalat que la “deriva de l’Estat cap a Catalunya” ha estat “crítica” els darrers anys i que la situació “ja no és sostenible” des de cap perspectiva. Borràs s’ha referit als incompliments del govern espanyol en matèria d’infraestructures, com és el cas del corredor mediterrani “que no s’acaba de completar mai i ara el ministre ja ha dit que fins el 2025 no estarà”.

Després de reunir-se amb la Confraria de Pescadors de Tarragona i amb el port, la també portaveu de JxCat al Congrés ha apuntat que les infraestructures han de permetre que Tarragona “esdevingui un node europeu”. A més, ha afirmat que treballen per a una Catalunya “descentralitzada i de país”, que pugui disposar dels recursos que necessita. “Sempre ens trobem amb el mateix mur, que és el govern espanyol”, ha lamentat. Per això ha cridat a “desbordar les costures de l’autonomia i treballar per a aconseguir la independència”.

Laura Borràs lamenta els retards del Corredor del Mediterrani

Sobre l’evolució de la pandèmia, Borràs ha apuntat que la prioritat ha de ser preservar vides i escoltar les autoritats sanitàries. Tot i això, ha constatat que si el Govern pogués posar més ajuts econòmics damunt la taula aplicaria mesures molt més restrictives. Tot i això, ha reconegut que els recursos de què disposa l’executiu són “insuficients” per culpa del “dèficit fiscal” i del retard en l’aprovació de plans de rescat -com el de bars i restaurants- per part del govern espanyol.

De la seva banda, Albert Batet, cap de llista de JxCat per Tarragona el 14-F, ha dit que centraran la campanya en “evidenciar les potencialitats que tenim al sud de Catalunya” i ha reivindicat que cal treballar per la independència. Batet ha explicat que han començat els seus actes de cara al 14-F al port de Tarragona perquè és “un emblema de la potencialitat del territori” i “un motor econòmic de les nostres comarques“.

PUBLICITAT