Jordi Fortuny es dona de baixa de MES

El Conseller de l’Ajuntament de Tarragona Jordi Fortuny ha emès un comunicat on explica les raons de perquè deixa el partit.

PUBLICITAT

Comunicat:

La Coordinadora Nacional de MES, Moviment d’Esquerres ha comunicat un acord amb Junts per Catalunya, que comporta incloure una persona en la llista de Girona en la posició número 8 i que ha estat ratificat pel 55% de
l’Assemblea.

Des del partit, el passat 12 de desembre l’Assemblea de MES Lleida, va manifestar que Jordina Freixanet s’incorporés com a independent a les llistes d’ERC; des del partit avisaven que només es podien fer aliances
programàtiques amb partits d’esquerres
i sobiranistes que compartissin part dels principis i l’ideari del partit. Des de MES han manifestat que des del seu naixement han volgut fer aliances per concórrer a les llistes municipals majoritàriament amb ERC, Comuns o Guanyem.

En l’Assemblea fruit d’un tens debat intern per la manca de mesures democràtiques es va sol·licitar que no es prengués en consideració la proposta d’anar amb Junts per Catalunya ja què comporta una decisió transcendental en l’organització i que la situa en un escenari de trencament i que es valorés efectuar aquest debat en el marc d’un debat ideològic de fons, encoratjant a no prendre cap decisió de pacte amb cap força i permetent que els membres de MES poguessin concorre-hi en diferents llistes. Aquesta opció va estar rebutjada pel 51% dels vots.

Davant d’aquests fets, la candidata Jordina Freixanet, actual tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Lleida i el tinent d’Alcalde de Tarragona Jordi Fortuny han anunciat avui la suspensió de militància automàtica a MES. Des de MES Comarques de Ponent i MES Camp de Tarragona manifestem el rebuig a l’acord polític amb Junts per Catalunya. A aquest comunicat s’hi ha afegit a títol personal molts d’altres companys i companyes i d’altres agrupacions locals com Sant Cugat del Vallès i suposarà un trencament sense precedents en un partit com MES, la voluntat del qual ha estat sempre sumar i créixer.

Jordi Fortuny ha manifestat: “El meu compromís és treballar per Tarragona al costat de l’alcalde Pau Ricomà i tots els companys de govern i impulsar a ERC cap els millors resultats de la història el 14F. Encoratjo a la Jordina Freixanet, amiga i companya de batalles socialistes a treballar per Catalunya des del parlament. Teixir ponts de complicitat en l’eix Lleida Tarragona a la Catalunya Nova.”

PUBLICITAT