La Generalitat preveu invertir 31,63 MEUR a les Terres de l’Ebre

Les partides de 6 MEUR per al delta de l'Ebre i de 3 MEUR per a l'Hospital de Móra d'Ebre són les principals actuacions

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2022 destina a inversions reals a les Terres de l’Ebre 31.639.628,54 euros. Aquesta suma de diners representa un 2,1% més que els últims comptes de l’any passat (8,33 MEUR més). Les principals partides es destinaran a mesures de protecció del delta de l’Ebre, amb els 6 MEUR que s’arrosseguen dels comptes anteriors, i diverses partides d’inversió i millora per a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, que sumen poc més de 3 MEUR. També hi ha una partida de 3,26 MEUR per a l’estació d’aigües residuals de Riba-Roja d’Ebre. D’altra banda, es destinaran 2,21 MEUR a un col·lector d’alta connexió a Riumar, a Deltebre.

PUBLICITAT

La inversió al Baix Ebre i la Ribera d’Ebre s’incrementa un 0,7%, un 0,5% al Montsià i un escàs 0,1% a la Terra Alta. L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre compta amb diverses partides de millora al projecte de pressupostos de la Generalitat. La més gran, d’1,5 MEUR, es destinarà a les obres del bloc quirúrgic. A més,1’22 MEUR s’invertiran en maquinària i mobiliari. La resta s’invertirà en altres obres pendents, equips de procés de dades, i aplicacions informàtiques.

Per comarques, la Ribera d’Ebre concentra una tercera part de la inversió a les quatre comarques, amb 11,04 milions d’euros, seguida del Baix Ebre amb 10,65 milions. El Montsià tindrà 8,03 milions d’euros d’inversió mentre que la xifra més baixa és per a la Terra Alta, amb 1,91 milions, 1,34 dels quals es preveu per a la conservació de carreteres.

PUBLICITAT