Alerten que el Hard Rock afectaria el medi natural a Vila-seca i Salou

Els activistes esperen que s’enterri el projecte de Hard Rock 10 anys després del primer anunci

Una trentena de persones han participat aquest diumenge al matí en la caminada reivindicativa als terrenys on es pretén ubicar el projecte Hard Rock. L’acció, organitzada per la Plataforma Aturem BCN World, ha denunciat l’impacte que tindria el projecte al medi natural a Vila-seca i Salou. D’altra banda, els activistes han reiterat la crítica envers l’executiu català per haver destinat 108.398,18 euros en informes relacionats amb el nou Pla Director Urbanístic (PDU).

Hard Rock Tarragona Salou Vila-seca
PUBLICITAT

Segons el portaveu de la plataforma, Joan Pons, “qui hauria d’haver finançat aquests tràmits hauria d’haver estat el promotor del projecte i no pas l’Incasòl”. Deu anys després del primer anunci de BCN World, els activistes esperen que s’enterri el projecte de Hard Rock. La caminada ha començat a la Séquia Major de Vila-seca, un espai natural que segons Pons es pot veure en “risc” si es desenvolupa el projecte. El recorregut, d’uns sis quilòmetres a peu, també ha travessat terrenys on es podrien instal·lar els complexos de casinos i hotels.

Pel que fa al desenvolupament del PDU, la plataforma Aturem BCN World ha posat en dubte que el pla s’acabi de redactar l’any 2022. Aquesta és, però, una peça clau per tancar la compravenda dels terrenys on es pretén ubicar Hard Rock. En els pressupostos aprovats al desembre s’inclou una esmena que especifica que el Govern no posarà ni un sol euro al projecte, tot i mantenir-se la partida de 120 MEUR previstos per l’adquisició dels terrenys del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca on s’hauria de construir el complex d’oci i joc.

PUBLICITAT