CCOO denuncia que molts ‘riders’ de Glovo treballen com a falsos autònoms

El sindicat alerta que els canvis de l'app de l'empresa "està asfixiant" els repartidors perquè reben menys comandes

El sindicat CCOO ha denunciat que “la gran majoria” de ‘riders’ de Glovo continuen treballant com a falsos autònoms. Cal tenir en compte que ja fa tres mesos de l’entrada en vigor de la Llei rider, que obliga les empreses a incorporar els repartidors a la plantilla. A més, l’organització avisa que a aquest fet se li uneixen els canvis que la plataforma ha fet a la seva app “per intentar eliminar indicis de laboralitat”. Aquests s’han traduït en una reducció dels ingressos dels treballadors fins a posar-los en una “situació econòmica insostenible i asfixiant”.

PUBLICITAT

Un exemple d’aquests canvis és que el ‘rider’ pot decidir en un interval d’1 a 1,3 part de la seva retribució per assumir un repartiment. Així doncs, com més a prop de situen d’1, més probabilitats tenen de rebre una comanda. Això fa que els treballadors acabin participant en una “subhasta a la baixa”, segons expliquen els representants dels ‘riders’. A més, també han constatat un canvi en les puntuacions i una eliminació de les franges horàries.

Tanmateix, CCOO assegura que els treballadors han de fer front al pagament mensual de la quota d’autònom i dels pagaments trimestrals d’IRPF i IVA. Aquesta circumstància, en els casos més extrems, els obliga a escollir entre abonar els diners a l’Agència Tributària o destinar-los a despeses com l’alimentació i el lloguer.

A banda, CCOO avisa que si els treballadors no estan al dia del pagament de la quota d’autònoms, no poden accedir a formació subvencionada .

PUBLICITAT