Diversitat d’opinions entre els pares sobre el nou protocol Covid

Aquest dilluns 10 de gener s’ha fet efectiu el nou protocol Covid acordat per la Comissió de Salut Pública tres dies abans. Les noves mesures afecten sobretot les escoles ja que els alumnes d’Infantil i Primària, que encara no estan vacunats. D’aquesta manera, el protocol indica que ja no s’hauran de confinar tots els alumnes d’una classe quan hi hagi un positiu sino que les quarantenes es duran a terme quan es detectin 5 o més casos a l’aula (o el 20% dels alumnes contagiats) durant un període màxim de 7 dies. En cas contrari, seran considerats casos esporàdics i, per tant, no s’haurà de dur a terme una quarentena.

PUBLICITAT

Les mares i pares d’alumnes resten a l’espectativa i en tenen opinions diverses al respecte. Jennifer Osahon i Gloria Alonge, mares d’alumnes de l’Escola Torreforta, coincideixen en que les noves mesures són millors perquè els alumnes puguin estudiar.

En canvi, Lamia Boulam, mare d’alumnes de la mateixa escola, opina que quan hi ha un contagiat, la classe ja està exposada al virus.

Els alumnes immunitzats, és a dir, aquells que tinguin la pauta completa i els qui hagin estat positius en els últims 3 mesos, queden exempts de fer quarantena. Aquestes modificacions han generat polèmica però la Comissió de Salut Pública ha assegurat que el seu objectiu és garantir la presencialitat a les aules.

PUBLICITAT