Els advocats tarragonins no volen esperar més a les portes dels jutjats

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona (ICAT) denuncia la situació que viuen tots aquells que utilitzen el sistema judicial. A causa de la pandèmia, es va produir una limitació d’accés en els espais interiors que ha provocat llargues esperes a les portes dels jutjats.

PUBLICITAT

Tant si fa sol com si plou, aquestes esperes s’han de dur a terme a l’exterior del recinte i poden arribar a ser d’entre 2 i 3 hores. A més, advocats, procuradors, clients, testimonis i pèrits han d’esperar al mateix lloc, on només hi ha un únic banc per asseure’s.

Estela Martín, degana de l’ICAT, explica que es tracta d’una situació molt incòmoda.

Tanmateix, la degana destaca que la situació s’agreuja “perquè els advocats en pràctiques, a més d’estudiar a la universitat, han de trepitjar sala, veure judicis i aprendre com es fa la pràctica del dia a dia“.

D’altra banda, els advocats reclamen a l’Administració que solucionin la problemàtica deixant-los accedir dins de l’edifici pertinent a l’hora del judici, una mesura que ja s’ha pres a l’Audiència Provincial. De fet, Estela Martín exposa que el problema resideix en la manca d’una Ciutat de la Justícia a Tarragona.

Així doncs, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona resta a l’espera d’una resposta institucional que els permeti tornar a entrar als jutjats.

PUBLICITAT