Flix reclama equips de futbol mixtos fins als 18 anys

Denuncien que la normativa federativa és discriminatòria amb les noies, com pateix una jugadora de la JE Flix de 13 anys

Flix, a la Ribera d’Ebre, ha engegat una campanya a les xarxes amb l’etiqueta #NoiesEnJoc per denunciar la normativa la Federació Catalana de Futbol (FCF). Aquesta no permet que les noies juguin en equips mixtos a partir dels 14 anys.

PUBLICITAT

La iniciativa ha sorgit de la família d’una jugadora de 13 anys de l’Escola de Futbol de la Juventut Esportiva Flix (JE Flix) que no podrà continuar jugant al seu equip en la categoria cadet. De fet, haurà de desplaçar-se almenys fins a Riudoms (Baix Camp), a 128 quilòmetres, perquè és on hi ha l’equip femení més proper. #NoiesEnJoc té el suport del club i l’Ajuntament i vol acabar amb una normativa “discriminatòria”. Es fa també una recollida de firmes perquè la FCF permeti l’esport mixt fins als 18 anys.

Segons denuncien, la normativa federativa de Catalunya és discriminatòria perquè només afecta les noies i “frustra” la projecció esportiva de moltes jugadores. Les noies es veuen obligades a deixar el futbol a causa d’aquest impediment. La jugadora de Flix podria continuar entrenant i jugant amb els seus companys de la JE Flix, però se li impedeix federar-se per entrar a la competició l’any que ve.

Aquesta situació es repeteix a molts clubs de Catalunya però la situació “s’agreuja” en entorns rurals. Ho fa perquè no hi ha suficients noies per crear un equip exclusivament femení quan “amb prou feines es poden crear equips mixtos”.

Des de Flix alerten que es tracta també d’una “vulneració dels drets de les menors”. Ho consideren així degut a que han de “fer esforços i prendre decisions” que els nois no s’han de plantejar. Davant de l’aposta d’administracions i clubs per fomentar l’esport femení de base i d’elit, es reivindica una revisió dels reglaments federatius. Es vol incentivar que les noies també puguin arribar a l’elit i no es frustri la seva projecció esportiva.

PUBLICITAT