La barra del Trabucador resisteix l’embat del temporal amb pèrdues de sorra

Els treballadors de les salines han pogut sortir amb vehicles tot terreny de la punta de la Banya aquest dimecres

El temporal ha provocat “microtrencaments” i la pèrdua d’un “gran volum” de sorra de la barra del Trabucador. Però, no n’ha acabat afectant la seva integritat estructural. Aquesta és la primera valoració que ha fet després del temporal d’aquest dimarts Infosa, l’empresa que explota les salines de la punta de la Banya. A l’espera que la millora del temps per iniciar els treballs de recuperació del pas per l’istme, l’activitat a la planta es manté dia i nit: els treballadors han pogut abandonar les instal·lacions amb vehicles tot terreny.

Pla obert de la zona de la base del Trabucador, afectada pel temporal d'aquest dilluns i dimarts. Foto del 23 de novembre del 2021
PUBLICITAT

“Tenim petits microtrencaments que recuperarem, però el volum de sorra que ha quedat escampat per la badia –dels Alfacs- és prou gran”, ha valorat Cristian Jensen, assessor de l’empresa. Després que el temporal deixés l’istme completament cobert per l’aigua del mar aquest dimarts, la seva remissió a partir de la tarda va permetre recuperar certa esperança sobre l’abast de les afectacions. Així les coses, si bé els treballadors del torn d’aquest dimecres al matí han accedit a les instal·lacions amb barca, la seva tornada es preveu també amb vehicles tot terreny.

Els responsables d’Infosa admeten que l’episodi no es podrà equiparar a les conseqüències del Gloria o el Filomena. Amb tot, avisen que la barra ha quedat en aquests moments “molt afeblida” i han reiterat la necessitat de fer-hi aportacions externes de sorra –sigui via trasllat o amb l’ús d’una draga- per enfortir-la estructuralment i fent-la més ampla.

PUBLICITAT