La DO Terra Alta modifica els paràmetres d’elaboració dels vins blancs

La Denominació d’Origen Terra Alta ha canviat el plec de condicions per incloure la tipologia de vi blanc per excel·lència de la DO terraltina, ‘Terra Alta 100×100 Garnatxa Blanca’. La DO ha establert una sèrie de paràmetres que hauran de complir aquests vins i ha aprovat també incloure en el plec el distintiu de garantia, creat específicament per a aquests vins, en ús des de fa anys, però que no estava recollit a la normativa.

Foto: viniscoop
PUBLICITAT

També s’han inclòs tipologies que no apareixien al plec de condicions, com els vins brisats, una elaboració típica de la zona i que la DO Terra Alta és la primera que incorpora, els vins de guarda, i el vi naturalment dolç, procedent de raïms sobremadurats o pansificats, i sense alcohol afegit.La DO Terra Alta fa aquestes modificacions per “protegir i regular” els vins blanc de garnatxa i ha establert nous paràmetres. L’edat mínima de les vinyes de garnatxa blanca haurà de ser de 8 anys, i han de passar 5 anys perquè el raïm tingui “aptitud” DO Terra Alta per poder elaborar aquest vi de categoria superior. El rendiment per hectàrea de les vinyes per aquesta qualificació haurà de ser un 15% inferior al que consta en el reglament de la DO o, quan sigui pertinent, a l’aprovat en el plenari del Consell Regulador.

Per evitar el frau, les irregularitats i l’ús fraudulent del producte amb segell de qualitat, i controlar la traçabilitat, el Consell Regulador treballarà en l’aprovació d’una sèrie de paràmetres per garantir l’embotellament dels vins amb DO Terra Alta en els cellers inscrits i situats en la zona de producció que empara la DO.

PUBLICITAT