La Facultat de Medicina de la URV suspèn les classes presencials per un brot de covid

L'origen del brot, amb una trentena d'alumnes contagiats, és una festa que es va fer fora de la Universitat

Un brot de covid amb una trentena de positius obliga a suspendre classes i pràctiques presencials a la Facultat de Medicina de Reus de la Universitat Rovira i Virgili (URV). L’origen del brot és una festa que es va celebrar el 25 de novembre fora de la facultat. Un dels participants va presentar símptomes i va alertar la resta de companys que hi havia assistit.

Pla general de la façana de la Facultat de Medicina de la URV a Reus, amb un estudiant accedint a l'edifici.
PUBLICITAT

La URV té en marxa un cribratge, sobretot estudiants de 4t, 5è i 6è de Medicina, i ja s’han detectat una trentena més de contagiats entre els alumnes, tots asimptomàtics i amb la pauta completa de vacunació. Se segueixen fent PCR a tots els contactes directes dels positius. La Facultat ha suspès les classes presencials i les pràctiques durant quinze dies. De la trentena d’alumnes de la Facultat de Medicina de la URV contagiats per covid només va presentar símptomes el primer. Tots tenen la pauta completa de vacunació i alguns tenien cita per rebre la dosi de reforç aquesta setmana, com a personal sanitari.

Com han explicat fonts de la URV, la Facultat impartirà les classes en línia i ha suspès les pràctiques clíniques fins al 12 de desembre. Es mantenen, però, els exàmens presencials, si n’hi ha, per a aquells alumnes que puguin acreditar un resultat negatiu si han estat contactes estrets de companys contagiats.

PUBLICITAT