La recollida de joguines de la Creu Roja defensa un “dret bàsic de l’infant”

Un any més, Creu Roja Joventut duu a terme la seva tradicional recollida de joguines no sexistes, no bèl·liques i educatives per Nadal. Els voluntaris s’encarreguen de recollir i distribuïr jocs a tots els infants amb necessitats detectats a la província de Tarragona. Per fer-ho, necessiten l’ajuda de la ciutadania ja sigui donant o ajudant en la recollida, classificació, transport o repartiment d’aquestes joguines.

PUBLICITAT

L’any passat, l’organització va arribar a 3000 infants a la província de Tarragona, un nombre que s’espera que creixi aquesta temporada. A Tarragona, aquest nombre va ser d’entre 500 i 600 infants l’any passat. Enguany, els voluntaris han de cobrir un llistat de fins a 700 nens i nenes a la ciutat. Aquests infants són detectats gràcies a altres projectes de l’entitat i a l’ajuda de Serveis Socials amb derivacions de persones que necessiten l’ajut. Així doncs, cada família rep un lot amb joguines adequades a l’edat dels infants amb jocs individuals, col·laboratius, addicionals i llibres de lectura.

En aquest sentit, Eva Cañete, coordinadora de Creu Roja Joventut a la Demarcació de Tarragona, destaca la importància de que les joguines siguin noves i segures.

Aquest any, la campanya va acompanyada del lema “Els seus drets en joc”. Per aquest motiu, Cañete reivindica que s’ha de “visibilitzar que tot el que demanem és un dret bàsic de l’infant” i, per tant, “no ha de ser un privilegi”.

Creu Roja Joventut compta amb el suport de diversos punts de recollida al territori que es poden consultar a través de la seva pàgina web. A més, la campanya admet bizums al número 03200, que serveixen per cobrir les necessitats de les franges d’edat amb menys joguines recollides (0-3 anys i 10-14 anys).

PUBLICITAT