Les execucions per pena de mort es van reduir un 26% l’any 2020

Aquest dimarts 30 de novembre, Amnistia Internacional i la Comunitat de Sant Igidi han llegit un manifest a les portes de l’Ajuntament de Tarragona per reivindicar la importància de l’abolició de la pena de mort a nivell mundial . I és que Tarragona commemora aquest dia en el marc del projecte “ciutats per la vida, ciutats contra la pena de mort”.

PUBLICITAT

Els organitzadors han destacat que tot i que “s’estan fent grans passos per abolir la pena de mort”, encara queda molt camí per recórrer. L’any 2020, 483 persones van ser executades i més de 28500 van ser condemnades a mort en 18 països. Tanmateix, les dades assenyalen que les execucions es van reduir l’any 2020 un 26% respecte l’any anterior, la xifra més baixa en els últims deu anys.

Els portaveus de l’acte asseguren que s’oposen a la pena de mort en qualsevol dels casos ja que esdevé un incompliment dels drets humans.

Finalment, en el manifest s’ha proclamat que “cal mantenir viu el compromís humanitari i de solidaritat” i que “no hi ha justícia si no hi ha vida”.

PUBLICITAT